woensdag 21 juli 2010

Stichting Door en Voor Databank Ervaringsdeskundigen

Unieke Databank!!
https://www.doorenvoor.nl


Informatie over de databank ervaringsdeskundigen

De Stichting Door en Voor heeft een databank ontwikkeld voor cliënten met Ervaringsdeskundigheid in de geestelijke gezondheidszorg.
Via deze databank met Ervaringsdeskundigen kan een beroep gedaan worden op de ervaring en kennis van cliënten of ex-cliënten om hun kwaliteiten in te zetten bij projecten, voorlichting, cursussen en dergelijke.

Het doel
De databank is opgezet door en voor Ervaringsdeskundigen uit de GGz om hun kennis, ervaring en vaardigheden aan te bieden aan cliëntenorganisaties, GGz-organisaties, opleidingsinstituten en andere organisaties.

Hoe werkt het?
Er ontstaat op deze manier een overzicht van deskundigen voor de vele projecten die er al zijn en voor nieuwe projecten van de diverse organisaties.
Deze organisaties kunnen bij de databank de speciale kennis en ervaring verkrijgen die zij wensen.
Daarop zal de databank bemiddelen in vraag en aanbod, met als doel het zo goed mogelijk inzetten van alle Ervaringsdeskundigen

Werving Ervaringsdeskundigen:
Vele Ervaringsdeskundigen melden zich aan bij de Stichting Door en Voor.
Daarnaast worden er door collega-organisaties ook Ervaringsdeskundigen naar de Databank verwezen.

Beheer en privacy
De Databank Ervaringsdeskundigen wordt beheerd door één beheerder van de stichting Door en Voor.
De bescherming van de privacy van de ingeschrevenen voldoet volledig aan de wettelijke eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
Dit houdt in dat alleen de beheerder toegang heeft tot de persoonlijke gegevens. Zij (of hij) is ook de enige die kan en mag bemiddelen bij vraag en aanbod. Kortom uw gegevens worden volledig vertrouwelijk behandeld.

De databank is voortdurend op zoek naar nieuw talent.
Ook u kunt uw ervaring en kennis in dienst stellen van anderen.
Ook u kunt zich aanmelden bij de Databank Ervaringsdeskundigen van de stichting Door en Voor.

De databank is een project van de Stichting Door en Voor. De stichting ondersteunt en stimuleert initiatieven van cliënten.

Er is een eerste overzicht gemaakt van publicaties van de ervaringsdeskundigen die bij de Databank Ervaringsdeskundigen staan ingeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten